Domácí čokoládová roláda, která se skvěle hodí ke kávě

Dalších 8 fotografií
Dalších 8 fotografií
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí čokoládová roláda, která se skvěle hodí ke kávě - postup přípravy

Máte-li rádi čokoládu, vyzkoušejte tuto domácí roládu. Je vynikající a nádherně vypadá. Ozdobit si ji přitom můžete podle svého ovocem nebo smetanou podle chuti. Dnes se podíváme na recept na švýcarskou čokoládovou roládu, ze které budou nadšené děti i dospělí.

V první řadě si připravte dvě mísy a oddělte od sebe žloutky a bílky. Vaječné bílky vyšlehejte mixérem vysokou rychlostí asi 5 minut, dokud sníh nebude tuhý.




Žloutky a cukr šlehejte mixérem, dokud nebudou nadýchané a bělavé. Do žloutkové směsi přidejte vanilkový extrakt, mléko a olej. Míchejte.

Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, kakao a skořici. Míchejte do hladka. Do těsta zapracujte stěrkou pěnu z bílků a opatrně promíchejte.

Plech na pečení vyložte pečicím papírem a rovnoměrně a něj rozetřete těsto. Pečte 10 minut na 180 stupňů.

Po upečení těsto otočte na další arch pečicího papíru posypaného kakaem. Odstraňte papír, na kterém se těsto peklo.

Stočte těsto do rolády a nechte vychladnout.

Na krém rozpusťte čokoládu se šlehačkou a nechte trochu vychladnout. Zbytek šlehačky nalijte do mísy a vyšlehejte mixérem. Postupně přidávejte moučkový cukr. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a mixujte na nízké otáčky.

Rozviňte roládu a namažte ji velkou vrstvou krému.

Roládu znovu zatočte a zabalte ji do pečicího papíru a dejte na 60 minut do chladu, aby krém ztuhnul.

Poté dejte na talíř, ozdobte a podávejte.

Dobrou chuť.

Galerie

Dalších 8 fotografií
Dalších 8 fotografií
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 370 hlasů
Nahlásit chybu
108 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt