Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí čokoládová roláda, která se skvěle hodí ke kávě

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí čokoládová roláda, která se skvěle hodí ke kávě - postup přípravy

Máte-li rádi čokoládu, vyzkoušejte tuto domácí roládu. Je vynikající a nádherně vypadá. Ozdobit si ji přitom můžete podle svého ovocem nebo smetanou podle chuti. Dnes se podíváme na recept na švýcarskou čokoládovou roládu, ze které budou nadšené děti i dospělí.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V první řadě si připravte dvě mísy a oddělte od sebe žloutky a bílky. Vaječné bílky vyšlehejte mixérem vysokou rychlostí asi 5 minut, dokud sníh nebude tuhý.




Žloutky a cukr šlehejte mixérem, dokud nebudou nadýchané a bělavé. Do žloutkové směsi přidejte vanilkový extrakt, mléko a olej. Míchejte.

Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, kakao a skořici. Míchejte do hladka. Do těsta zapracujte stěrkou pěnu z bílků a opatrně promíchejte.

Plech na pečení vyložte pečicím papírem a rovnoměrně a něj rozetřete těsto. Pečte 10 minut na 180 stupňů.

Po upečení těsto otočte na další arch pečicího papíru posypaného kakaem. Odstraňte papír, na kterém se těsto peklo.

Stočte těsto do rolády a nechte vychladnout.

Na krém rozpusťte čokoládu se šlehačkou a nechte trochu vychladnout. Zbytek šlehačky nalijte do mísy a vyšlehejte mixérem. Postupně přidávejte moučkový cukr. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a mixujte na nízké otáčky.

Rozviňte roládu a namažte ji velkou vrstvou krému.

Roládu znovu zatočte a zabalte ji do pečicího papíru a dejte na 60 minut do chladu, aby krém ztuhnul.

Poté dejte na talíř, ozdobte a podávejte.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů