Domácí houbový guláš

i Zdroj fotografie: Marie Kopalová
i Zdroj fotografie: Marie Kopalová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí houbový guláš - postup přípravy

Houbový guláš si mohou užít i ti, kteří nejedí maso. Ten podle receptu od paní Marie Kopalové se vždycky podaří, chutná báječně a jiný už nikdy chtít nebudete.
1. KROK

Houby nakrájejte na kostky, vsypte je do hrnce, trochu je osolte a duste je doměkka. Vedle v jiném hrnci osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dohněda, zaprašte ji sladkou paprikou, kmínem a pepřem a vše nechte chvilku zasmahnout. Poté zaprašte obsah hrnce hladkou moukou, nechte ji osmažit, přidejte ajvar (srbská čalamáda z paprik a lilku) a vše zalijte horkým vývarem nebo vodou s rozmíchaným masoxem. Směs důkladně promíchejte.

2. KROK

Do omáčky vsypte houby, zamíchejte a nechte guláš chvíli provařit. Nakonec ho dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem a podávejte s houskovým knedlíkem, těstovinou, rýží nebo jen s čerstvým pečivem.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 279 hlasů
Nahlásit chybu
72 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt