Domácí jahodový mrož ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Domácí jahodový mrož je jednoduchý nanuk, který je lahodný a osvěží nejen v letních dnech. Příprava je rychlá a k výrobě nanuku budete potřebovat jen tři ingredience.
Ingredience
Jahody omyjte a odstraňte z nich zelené části. V rendlíku smíchejte vodu s cukrem, který na mírném ohni 1–2 minuty, za stálého míchání, rozpusťte.
Tip: Místo cukru můžete použít sladidlo nebo med.
Jahody vložte do mixéru a zalijte je připraveným sirupem. Směs mixujte dohladka a následně ji vlijte do formy na zmrzlinu.
Tip: Chcete-li, aby byla směs co nejvíc hladká, propasírujte ji přes sítko, čímž se zbavíte většiny jahodových semínek.
Do směsi vložte nanuková dřívka a formu vložte do mrazáku na minimálně 4 hodiny, nejlépe je nechte mrazit přes noc.
Poznámka: Před tím, než budete domácí jahodové mrože servírovat, vložte formu do mísy s teplou vodou na 10 vteřin. Díky tomu nanuky povolí a budou se z formy lépe vyndávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты