Domácí kečup bez chemie s chilli - postup přípravy
Připravte si domácí kečup bez chemie, díky kterému už nebudete chtít ten z obchodu. Výhodou je, že přesně víte, co kečup obsahuje a můžete jej upravit dle vlastní chuti.
Ingredience
Rajčata omyjte a nakrájejte je na čtvrtky. Vložte je do tlakového hrnce, zalijte je trochou vody a vařte je 10–15 minut.
Následně hrnec otevřete, rajčata tyčovým mixérem rozmixujte dohladka a propasírujte je. Propasírovaná rajčata vlijte do rendlíku, ochuťte je hnědým cukrem, přilijte k nim vodu a přidejte chilli a sůl.
Poznámka: Nechcete-li vytvořit pálivý kečup, chilli vynechte.
Ingredience zamíchejte a směs vařte 15–20 minut, do zhoustnutí. Hotovým kečupem naplňte vybranou sklenici a nechte ho volně vychladnout.
Poznámka: Domácí kečup bez chemie skladujte v lednici a spotřebujte ho co nejdříve.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rajshri Food