Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kečup bez chemie s chilli

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Domácí kečup bez chemie s chilli - postup přípravy

Připravte si domácí kečup bez chemie, díky kterému už nebudete chtít ten z obchodu. Výhodou je, že přesně víte, co kečup obsahuje a můžete jej upravit dle vlastní chuti.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte a nakrájejte je na čtvrtky. Vložte je do tlakového hrnce, zalijte je trochou vody a vařte je 10–15 minut.

2. KROK

Následně hrnec otevřete, rajčata tyčovým mixérem rozmixujte dohladka a propasírujte je. Propasírovaná rajčata vlijte do rendlíku, ochuťte je hnědým cukrem, přilijte k nim vodu a přidejte chilli a sůl. 

Poznámka: Nechcete-li vytvořit pálivý kečup, chilli vynechte.

3. KROK

Ingredience zamíchejte a směs vařte 15–20 minut, do zhoustnutí. Hotovým kečupem naplňte vybranou sklenici a nechte ho volně vychladnout. 

Poznámka: Domácí kečup bez chemie skladujte v lednici a spotřebujte ho co nejdříve.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Rajshri Food

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů