Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanová houbová omáčka z lesních hub

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Smetanová houbová omáčka z lesních hub - postup přípravy

Smetanová houbová omáčka, připravená podle receptu od Petry Pospíchalové, je plná chuti lesních hub. Skvěle se kombinuje s těstovinami, čerstvým chlebem, vařenými brambory, nebo dokonce bramborovými plackami.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Houby velmi důkladně očistěte a omyjte žínkou. Ujistěte se, že na nich nezůstaly žádné nečistoty nebo písek. Poté cibuli nakrájejte na malé kostičky a vložte ji do pánve s rozehřátým sádlem. Cibuli restujte do sklovata.

2. KROK

Houby nakrájejte na silnější plátky a přidejte je k cibuli. Dochuťte vše solí a kmínem a poté vše důkladně promíchejte. Houby krátce poduste a přilijte vodu. Základ na omáčku vařte minimálně 20 minut.

3. KROK

Mouku rozmíchejte ve troše vody. Jakmile houby změknou, přilijte tuto směs do omáčky. Poté do ní vlijte smetanu a dochuťte ji solí a bílým pepřem. Nakonec přidejte ocet podle toho, jak moc chcete omáčku kyselou.

4. KROK

Tip: Pokud připravujete omáčku z více druhů hub, kováře a ryzce vařte zvlášť, aby neměla příliš tmavou barvu. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů