Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dezert plný kokosu a čokolády

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Dezert plný kokosu a čokolády - postup přípravy

Znáte dokonalejší spojení, než je kokos a čokoláda? Jistě se shodneme, že takové dezerty jsou skutečnou lahodou a mnoho lidí by je bez váhání zařadilo mezi své nejoblíbenější. Tento sametový dezert se jistě dostane mezi pár vašich moučníků, které budete vždy připravovat na rodinných setkáních i oslavách. Bude pro vás extrémně těžké vydržet jej neochutnat, dokud chladne. Tak skvěle vypadá už jen na první pohled.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Smíchejte, mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva, jedlou soda a kokos. V jiné míse promíchejte cukr s olejem a poté přidejte polovinu pomerančového džusu. Následně pomalu přimíchávejte polovinu suchých přísad a dobře spojte. Když začne těsto získávat hezkou krémovou konzistenci, přidejte i druhou polovinu pomerančové šťávy a druhou polovinu suchých přísad. Vše dobře promíchejte, klidně si na pomoc povolejte kuchyňského robota.




Čokoládu nastrouhejte a vmíchejte ji na závěr do hotového těsta. To pak nalijte do formy 25 x 18 cm, kterou nezapomeňte vyložit pečicím papírem, aby se těsto nepřichytilo. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu 10 minut, poté pečte při teplotě 170 stupňů asi dalších 15 minut.

Nyní si připravíme kokosovou vrstvu. Mléko, cukr, máslo a krupici dejte do hrnce a pomalu zahřívejte. Jakmile se směs spojí, odstavíme ji z plamene a vmíchejte kokosové hoblinky.

Jakmile je korpus upečený a vychladlý, naneste na něj kokosovou vrstvu. Nechejte mírně odstát a mezitím si připravte čokoládovou polevu – stačí ingredience rozpustit a smíchat. Poté přelijte dezert čokoládou a nechte několik hodin vychladit.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů