Nadýchané domácí koláčky s marmeládou - postup přípravy
Vyzkoušejte snadný recept na domácí nadýchané koláčky z kynutého těsta. Ozdobit je můžete tvarohem, povidly a různými druhy marmelád.
Ingredience
Do velké mísy nasypte cukr a sušené droždí. Přilijte teplé mléko a teplou vodu. Do mísy rozklepněte 1 vejce a důkladně promíchejte. Přidejte 2 lžíce oleje a znovu důkladně promíchejte.
Přisypte prosátou hladkou mouku a sůl. Promíchejte a přidejte změklé máslo. Poté vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu vymažte olejem a vložte do ní vypracované těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte ho kynout hodinu na teplém místě.
Vykynuté těsto rozdělte na 9 stejně velkých dílků a vytvarujte z nich bochánky. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je rozmáčkněte rukou a nechte je pod utěrkou kynout dalších 5 minut.
Nakynuté bochánky potřete olejem a do každého z nich vytvořte do středu důlek, pomocí konce vařečky nebo prstů. Pomocí cukrářského sáčku nebo lžíce naplňte koláčky citronovou a borůvkou marmeládou.
Zakryjte je potravinářskou fólií a utěrkou. Koláčky nechte kynout dalších 30 minut. Potřete je rozšlehaným vejcem a plech vložte do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte je 25 minut. Poté je nechte vychladnout a můžete je podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Aroma von Brot