Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadívaná bůčková kapsa

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Nadívaná bůčková kapsa - postup přípravy

Pokud máte chvilku času navíc, připravte si chutnou bůčkovou kapsu plnou syté nádivky s vejci a anglickou slaninou podle receptu od paní Ladislavy Šatavové. S bramborovou kaší chutná prostě dokonale.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na nádivku

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Nejprve připravte nádivku. Osm rohlíků rozkrájejte na kostičky, vložte je do velké mísy a pokropte je mlékem tak, aby nasákly a změkly. Vyklepněte k nim vajíčka a přidejte na jemné kostičky pokrájenou anglickou slaninu. Přidejte sůl, pepř, muškátový květ a nadrobno nasekanou petrželku a všechny ingredience důkladně promíchejte do homogenní směsi.

2. KROK

Bůček od špičky z jedné strany nařízněte a vytvořte dlouhou kapsu. Tu zevnitř vytřete solí a naplňte ji připravenou nádivkou. Kapsu zašijte, aby se nerozbalovala.

3. KROK

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nahrubo. Pekáč vytřete trochou sádla nebo rostlinného oleje a rovnoměrně na dno nasypejte cibuli. Na ni položte naplněnou bůčkovou kapsu, posypejte ji solí a kmínem a dejte do trouby péct na 175 °C po dobu okolo 1,5 hodiny. V průběhu pečení roládu několikrát otočte vzhůru nohama, aby se opekla dozlatova ze všech stran.

4. KROK

Hotovou kapsu vyjměte z pekáče, výpek zaprašte trochou hladké mouky a promíchejte. Bůček nakrájejte na proužky a podávejte je spolu s bramborovou kaší polité trochou šťávy z pekáče.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů