Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí lokše s povidlovou náplní

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Domácí lokše s povidlovou náplní - postup přípravy

Lokše, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, můžete servírovat jako originální dezert. Podávat je můžete také jako hlavní jídlo, například se zelím a uzeným masem.

Ingredience pro:
7 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Neoloupané očištěné brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut, doměkka. Poté je nechte vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte je na jemném struhadle. 

2. KROK

K bramborám přidejte špetku soli, mouku a vypracujte hladké těsto, které rozdělte na dvě stejně velké části, z kterých, na pomoučeném vále, vyválejte pláty o výšce 0,3 cm. 

Tip: Pokud by bylo těsto příliš řídké, přidejte trochu mouky. Pokud by se naopak drolilo, přidejte vodu.

3. KROK

Z každého plátu těsta vykrojte kulaté placky, pomocí pokličky nebo hrnce, které smažte na suché pánvi, z každé strany, přibližně 1 minutu. 

4. KROK

Lokše servírujte pomazané povidly a přehnuté na polovinu. Můžete je také zavinout jako amolety.

Tip: Pokrm můžete servírovat také například s tvarohem, marmeládou, zelím nebo uzeným masem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů