Mini pizzy s paprikou a cherry rajčaty - postup přípravy
Mini pizzy jsou křupavé a plné bohatých chutí koření a zeleniny. Výhodou tohoto pokrmu je jeho snadná a rychlá příprava, včetně toho, že chutná i za studena.
Těsto
Na potření
Náplň
Na posypání
Mouku smíchejte se sušeným droždím, cukrem a polovinou množství teplé vody.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Přidejte olej a sůl s oreganem a ingredience důkladně zamíchejte. Ingredience zalijte zbytkem vody a uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě.
Po vykynutí těsto rozdělte na 8 stejných kousků, z kterých vytvořte bochánky. Z každého bochánku vytvořte placku o výšce 0,5 cm, kterou položte na plech, pokrytý pečicím papírem. Placky přikryjte čistou utěrkou a nechte je kynout dalších 40 minut.
V samostatné misce smíchejte olivový olej s oreganem a solí a směsí potřete vykynuté placky na plechu.
Poznámka: Před potřením v každém kousku těsta udělejte několik důlků, pomocí prstů.
Těsto následně pokryjte nakrájenou paprikou, cherry rajčaty a posypte je nastrouhaným tvrdým sýrem. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut a poté je ihned servírujte.
Tip: Mini pizzy můžete podávat i za studena. Díky tomu mohou sloužit i jako chutná svačinka na cesty.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette arabe facili