Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí maggi aneb libeček v oleji

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí maggi aneb libeček v oleji - postup přípravy

Libeček je neuvěřitelně aromatické koření, které dokonale ochutí každou polévku i některé omáčky. Pokud máte rádi maggi, ale rádi byste jedli zdravě, připravte si jeho alternativu v podobě libečkového oleje. Kromě toho, že je velmi chutný, funguje i na zlepšení krevního oběhu, prospívá srdci a zmírňuje dnu, revmatismus a onemocnění ledvin. Působí dokonce i jako afrodiziakum.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Připravte si uzavíratelné skleničky o menším objemu, které důkladně vyčistěte a sterilizujte ve vroucí vodě. Nať libečku včetně stonků natrhejte na kousky do misky elektrického sekáčku. Když je miska plná, přidejte asi 1 lžičku soli a rozemelte bylinku najemno. Vzniklou drť pak vložte do skleniček a pokračujte v mixování, dokud nezpracujete veškeré množství bylinky.

2. KROK

Hrdla naplněných skleniček očistěte ubrouskem od kousků libečku, které by se mohly v oblasti závitu kazit. Do každé skleničky přilijte olivový olej v takovém množství, aby sahal zhruba půl centimetru nad libečkovou pastu. Sklenice pak uzavřete víčky, vyskládejte je do hrnce s dnem pokrytým bavlněnou utěrkou, zalijte vodou tak, aby hladina dosahovala asi do poloviny výšky sklenic, a nechte je 10 minut zavařit.

3. KROK

Libečkový olej nechte vychladnout a uložte je na temné a chladné místo. Užívejte pak podle libosti po lžičkách buďto samotný olej, anebo spolu s pastou na dochucení polévek a omáček.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů