Domácí makaróny se sýrem - postup přípravy
Jestliže máte uspěchaný den a máte strach, že si ani nestihnete uvařit, vsaďte na tento snadný recept, který budete mít se vším všudy hotový do půl hodiny. Makaróny se sýrem jsou navíc chuťově velmi dobré a zamiluje si je celá vaše rodina.
Makaróny
Omáčka
Do hlubokého hrnce nalijte vodu, přidejte do ní olej a sůl a uvařte v ní těstoviny na skus. Během vaření z hrnce odeberte půl hrnku vody, kterou využijete později. Stroužky česneku oloupejte a nasekejte je nadrobno. Cibuli také oloupejte, nakrájejte ji nadrobno a na pánvi rozpalte olivový olej. Česnek na něm chvíli prosmažte a poté k němu přidejte smažit i nakrájenou cibulku.
Po zesklovatění cibulky dejte na pánev i rajčatový protlak a po promíchání směs smažte 2 až 4 minuty. Následně ji dochuťte solí, chilli vločkami, mletým chilli, mletým černým pepřem a oreganem. Kdo chce, může do směsi přidat i půl lžičky cukru. Vše důkladně promíchejte a po chvilce přilijte vodu. Smažte směs cca minutu a poté do ní přilijte mléko a smetanu ke šlehání.
Následně ji dochuťte kuřecím bujónem (lze vynechat). Po důkladném promíchání přidejte do omáčky uvařené makarony a smíchejte je s ní. Nasypejte na ně nastrouhaný čedar, mozzarellu a lžíci másla. Jídlo finálně promíchejte, nechejte ho ještě chvíli provařit a máte hotovo. Makaróny se sýrem okamžitě podávejte, nejlepší jsou totiž čerstvé. Dobrou chuť!