Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zmrzlina z 5 přísad

Zmrzlina z 5 přísad - postup přípravy

Léto se pomalu blíží s a ním je neodmyslitelně spjatá zmrzlina. Někteří se spoléhají na točenou zmrzlinu ze stánků, jiní na nanuky a další mají raději domácí ovocný sorbet. Ať už máte rádi cokoli, dnešní recept vás i vaše děti zaručeně potěší. Nabízíme vám totiž recept na vynikající a chladivou zmrzlinu, na kterou nepotřebujete žádný speciální přístroj, ve kterém by se musela připravovat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Zmrzlinu jsme zmrazili v nádobě obdélníkového tvaru o rozměrech 11 x 21 cm a výšce 5 cm. V první řadě dejte nasekané jahody, cukr a citronovou šťávu do hrnce.




Za častého míchání je vařte asi 2-3 minuty od okamžiku vaření.

Získanou směs rozmixujte mixérem, abyste získali velmi jemné pyré. Jahodové pyré nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho dejte na 2-3 hodiny do lednice.

Mezitím nakrájejte několik jahod na tenké plátky.

Vyskládejte je na stěny formy, ve které zmrzlinu zmrazíte.

Nyní vyšlehejte smetanu mixérem, dokud nezískáte pevné špičky.

Studený jogurt smíchejte s jahodovým pyré.

Přidejte ke šlehačce a promíchejte.

Výslednou směs naneste do připravené formy vyložené jahodami a rovnoměrně ji rozložte.

Zmrzlinu dejte alespoň na 3 hodiny do mrazáku. Poté formu dejte na 30 vteřin do horké vody a tenkým nožem oddělte zmrzlinu od stěn formy. Otočte na talíř a máte zmrzlinu hotovou.

Přejeme vám dobrou chuť a příjemně strávené léto!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů