4 recepty na domácí pomazánku

i Zdroj fotografie: Uživatel Pohled 111 / Creative Commons / CC BY-SA
i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
i Zdroj fotografie: Renata Adámková
Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

4 recepty na domácí pomazánku - postup přípravy

Snad všechny slavnostní příležitosti, jako jsou například narozeninové, vánoční či silvestrovské oslavy, si žádají chutné pohoštění pro rodinu a návštěvy. Inspirujte se následujícími 4 recepty na pomazánku, díky nimž během chvilky vykouzlíte skvostné chlebíčky či jednohubky, které potěší nejeden mlsný jazýček.
1. KROK

Falešná humrová pomazánka



1. Mrkev nastrouhejte najemno a cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Obojí smíchejte spolu v jedné míse.

2. Podle chuti osolte a opepřete a přidejte zhruba dvě lžíce majonézy. Vše důkladně promíchejte, namažte na chlebíčky a podávejte.

2. KROK

Vajíčková pomazánka se šunkou a sýrem



1. Vejce uvařte natvrdo a po dovaření je zchlaďte v ledově studené vodě. Do větší mísy dejte pomazánkové máslo, smíchejte ho s tatarskou omáčkou a prolisujte k nim 2 stroužky česneku. Přidejte na kostičky nakrájený šunkový salám, oloupaná uvařená vejce a najemno nastrouhaný eidam a vše promíchejte.

2. Papriku zbavte stopky a jádřince, rajče zbavte „bubáka“, oba druhy zeleniny nakrájejte na kostičky a přidejte je ke směsi. Jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka, pažitku nasekejte najemno a dejte je do mísy k ostatním surovinám. Na závěr pomazánku dochuťte mletou sladkou paprikou a solí.

3. KROK

Česneková pomazánka se sýrem



1. Tvrdý sýr (lepší je ten s vyšším obsahem tuku) nastrouhejte najemno. Šalotku (můžete použít i bílou nebo červenou cibuli) nasekejte nadrobno. Dejte do mísy pomazánkové máslo, prolisujte k němu česnek a promíchejte.

2. Přidejte k oběma surovinám šalotku, strouhaný sýr, sůl a pepř dle chuti. Na závěr vše promíchejte, namažte na chlebíčky či jednohubky a podávejte.

4. KROK

Bramborová pomazánka s vejci



1. Brambory oloupejte, nakrájejte je na menší kousky a uvařte je v osolené vodě doměkka. Jakmile jsou měkké, slijte z nich vodu a nechte je zcela vychladnout.

2. Mezitím uvařte 3 vejce natvrdo a po dovaření je zchlaďte v ledově studené vodě, aby šla snáze oloupat. Poté je oloupejte, rozpulte je nožem a vyškrabejte z nich žloutek.

3. Uvařené brambory dejte do misky, přidejte k nim žloutky, změklé máslo, sůl a pepř (jejich množství upravte podle své chuti) a jednu lžičku sladké mleté papriky. Přidejte dvě vrchovaté lžičky plnotučné hořčice a rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou krémovitou hmotu.

4. Očistěte jarní cibulku a nakrájejte ji ostrým nožem na tenká kolečka. Přidejte ji do pomazánky, vše dobře promíchejte a podávejte. Skvěle se hodí na chlebíčky nebo opečenou bagetku.

Videopostup krok za krokem



Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 325 hlasů
Nahlásit chybu
67 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt