Domácí pletýnky se solí a kmínem - postup přípravy
Voňavou snídaní s domácími pletýnkami podle receptu od paní Katky Sojkové vykouzlíte pro svoji rodinu příjemné ráno každý den.
Těsto
Kvásek
Na potření
Z poloviny kostky droždí, vlažného mléka a cukru vytvořte ve větší míse kvásek. Nechte ho na teplém místě pod utěrkou kynout.
Po vykynutí kvásku k němu přidejte ostatní suroviny, ze kterých pečlivě vypracujte hladké těsto. Nechte ho alespoň hodinu na teplém místě kynout.
Po vykynutí těsto rozdělte na 6 částí (případně více, pokud chcete, aby pletýnky byly menší) a vytvarujte z nich pletýnky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Poté je potřete vajíčkem rozšlehaným s trochou mléka a dejte je do předehřáté trouby na 180 °C. Pletýnky pečte po dobu zhruba 30 minut, dokud nebudou dozlatova.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.