Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté bulky se sýrovou náplní

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kynuté bulky se sýrovou náplní - postup přípravy

Až budete chystat předkrm nebo hlavní jídlo, jako přílohu můžete zvolit bulky se sýrovou náplní. Jsou nadýchané, křupavé, jemné a mají originální chuť.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na potření

Náplň

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jogurt smíchejte s olejem, teplou vodou a vejci. Přidejte cukr se sušeným droždím, a jakmile se ingredience propojí, také mouku se solí. 

Tip: Vzniku hrudek předejdete, pokud mouku předem prosejete.

2. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto které rozdělte na 4 stejné části. Z nich vytvořte bochánky, které zakryjte a nechte kynout 10 minut na teplém místě.

3. KROK

Z každého bochánku vyválejte plát o tloušťce 0,4 cm, který potřete rozpuštěným máslem a zakryjte ho druhým plátem vyváleného těsta, který rovněž potřete máslem a zakryjte těstem. 

4. KROK

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit plátem těsta, který už máslem nepotírejte.

5. KROK

Těsto rozřežte na pruhy o šířce 3 cm, které zarolujte, vyskládejte na tác, zakryjte fólií a vložte na 10 minut do mrazáku. Každý kousek poté opět vyválejte, pokryjte nastrouhaným sýrem a přeložte na polovinu, abyste sýr těstem zakryli.

6. KROK

Naplněné kousky těsta vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, potřete je vaječným žloutkem a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 15–20 minut, dozlatova.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Piekarnia Lesi

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů