Kynuté bulky se sýrovou náplní - postup přípravy
Až budete chystat předkrm nebo hlavní jídlo, jako přílohu můžete zvolit bulky se sýrovou náplní. Jsou nadýchané, křupavé, jemné a mají originální chuť.
Těsto
Na potření
Náplň
Na pomazání
Jogurt smíchejte s olejem, teplou vodou a vejci. Přidejte cukr se sušeným droždím, a jakmile se ingredience propojí, také mouku se solí.
Tip: Vzniku hrudek předejdete, pokud mouku předem prosejete.
Z ingrediencí vytvořte těsto které rozdělte na 4 stejné části. Z nich vytvořte bochánky, které zakryjte a nechte kynout 10 minut na teplém místě.
Z každého bochánku vyválejte plát o tloušťce 0,4 cm, který potřete rozpuštěným máslem a zakryjte ho druhým plátem vyváleného těsta, který rovněž potřete máslem a zakryjte těstem.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit plátem těsta, který už máslem nepotírejte.
Těsto rozřežte na pruhy o šířce 3 cm, které zarolujte, vyskládejte na tác, zakryjte fólií a vložte na 10 minut do mrazáku. Každý kousek poté opět vyválejte, pokryjte nastrouhaným sýrem a přeložte na polovinu, abyste sýr těstem zakryli.
Naplněné kousky těsta vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, potřete je vaječným žloutkem a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 15–20 minut, dozlatova.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Piekarnia Lesi