Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí rajčatový kečup s kořením

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí rajčatový kečup s kořením - postup přípravy

Úrodu rajčat můžete snadným způsobem zpracovat na domácí kečup. Při správném postupu vydrží ve sklenicích řadu měsíců, navíc je zaručeně bez přidaných konzervantů.

Ingredience pro:
1.5 litry
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Omyjte rajčata a rozkrájejte je na menší kusy. Oloupejte a na několik kusů rozkrájejte velkou cibuli a celou hlavičku česneku. Pak vše rozemelte v mlýnku na maso, dejte do hrnce a dejte vařit. Směs občas zamíchejte.

2. KROK

Když se ze zeleniny začne oddělovat tekutina, odeberte ji přes přes síto (může jí být až půl litru) a vařte dál do potřebné konzistence. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem a propasírujte přes jemné síto.

3. KROK

Dejte hladkou rajčatovou hmotu zpět do hrnce, přidejte sůl, cukr, mleté hořčičné semínko, bobkový list a chilli vločky (pokud nechcete pikantní kečup, můžete je vynechat). Přiveďte vše k varu a za častého míchání vařte 7 až 10 minut.

4. KROK

Nakonec přidejte ocet (pokud nemáte 70procentní, dejte ho více v potřebném poměru). Horkou směs nalijte do čistých sklenic, jen odstraňte bobkový list, zavíčkujte je čistými víčky a nechte vychladnout. Poté zkontrolujte víčka a skladujte kečup na tmavším a chladnějším místě.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů