Konzervované jablečné pyré se Salkem

ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
50 minut
NÁROČNOST
Snadná

Konzervované jablečné pyré se Salkem - postup přípravy

Z jablek a slazeného kondenzovaného mléka si lze udělat vynikající pyré na zimu, které se dá do sklenic a vydrží dlouhou dobu. Lze jej jíst samotné, na pečivu či ho použít jako krém.
1. KROK

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na menší kusy. Dejte je postupně do hrnce, nejlépe s nepřilnavým povrchem, a prosypávejte cukrem. Množství cukru můžete upravit podle chuti. Nakonec přidejte asi 100 mililitrů vody a dejte je vařit. Vařte je pod poklicí zhruba 20 až 30 minut, dokud nezměknou. Nezapomeňte je míchat, aby se nepřipálila.

2. KROK

Když se jablka rozpadají, vezměte ponorný mixér a rozmixujte je dohladka. Poté k nim přidejte salko nebo jiné slazené kondenzované mléko. Znovu směs rozmixujte a vařte ji dalších 20 minut. Hrnec přitom mějte napůl přikrytý poklicí.

3. KROK

Připravte si sterilizované sklenice a víčka. Dejte do nich horkou směs, zavíčkujte a nechte vychladnout. Takto vydrží minimálně několik měsíců.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 1248 hlasů
Nahlásit chybu
130 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt