Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Konzervované jablečné pyré se Salkem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Konzervované jablečné pyré se Salkem - postup přípravy

Z jablek a slazeného kondenzovaného mléka si lze udělat vynikající pyré na zimu, které se dá do sklenic a vydrží dlouhou dobu. Lze jej jíst samotné, na pečivu či ho použít jako krém.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na menší kusy. Dejte je postupně do hrnce, nejlépe s nepřilnavým povrchem, a prosypávejte cukrem. Množství cukru můžete upravit podle chuti. Nakonec přidejte asi 100 mililitrů vody a dejte je vařit. Vařte je pod poklicí zhruba 20 až 30 minut, dokud nezměknou. Nezapomeňte je míchat, aby se nepřipálila.

2. KROK

Když se jablka rozpadají, vezměte ponorný mixér a rozmixujte je dohladka. Poté k nim přidejte salko nebo jiné slazené kondenzované mléko. Znovu směs rozmixujte a vařte ji dalších 20 minut. Hrnec přitom mějte napůl přikrytý poklicí.

3. KROK

Připravte si sterilizované sklenice a víčka. Dejte do nich horkou směs, zavíčkujte a nechte vychladnout. Takto vydrží minimálně několik měsíců.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů