Domácí segedínský guláš - postup přípravy
Segedínský guláš je rychlé a snadné jídlo, které připravíte během pár chvil a vydrží vám klidně několik dní. A navíc čím déle se uleží, tím chutná lépe. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Petry Pospíchalové.
Ingredience
Maso očistěte a nakrájejte ho na kostky. Oloupanou cibuli nasekejte najemno a nechte ji zpěnit v hrnci s rozehřátým sádlem. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Osolte ho, opepřete, přidejte kmín a po chvilce trochu sladké papriky. Nechte vše společně pár chvil zarestovat, zalijte vodou a duste doměkka.
Kysané zelí slijte z nálevu, vyždímejte ho, ale neproplachujte. Na prkénku jej překrájejte na kratší kousky. Když je maso úplně měkké, přidejte zelí a přilijte také záklechtku z mouky rozkvedlané ve troše vody. Omáčku důkladně promíchejte a nechte ji vařit, dokud zelí nezměkne.
Nakonec do omáčky přilijte sladkou nebo zakysanou smetanu a podávejte nejlépe s knedlíkem, ale také s chlebem, či dokonce s vařenými brambory nebo těstovinami.