Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí segedínský guláš

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Domácí segedínský guláš - postup přípravy

Segedínský guláš je rychlé a snadné jídlo, které připravíte během pár chvil a vydrží vám klidně několik dní. A navíc čím déle se uleží, tím chutná lépe. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Petry Pospíchalové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Maso očistěte a nakrájejte ho na kostky. Oloupanou cibuli nasekejte najemno a nechte ji zpěnit v hrnci s rozehřátým sádlem. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Osolte ho, opepřete, přidejte kmín a po chvilce trochu sladké papriky. Nechte vše společně pár chvil zarestovat, zalijte vodou a duste doměkka.

2. KROK

Kysané zelí slijte z nálevu, vyždímejte ho, ale neproplachujte. Na prkénku jej překrájejte na kratší kousky. Když je maso úplně měkké, přidejte zelí a přilijte také záklechtku z mouky rozkvedlané ve troše vody. Omáčku důkladně promíchejte a nechte ji vařit, dokud zelí nezměkne.

3. KROK

Nakonec do omáčky přilijte sladkou nebo zakysanou smetanu a podávejte nejlépe s knedlíkem, ale také s chlebem, či dokonce s vařenými brambory nebo těstovinami.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů