Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí vývar se zeleninou a česnekem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Hovězí vývar se zeleninou a česnekem - postup přípravy

Připravte si silný hovězí vývar podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, který vás zahřeje a postaví na nohy v případě potřeby. Vývar je výjimečný svou chutí a také ingrediencemi plnými vitamínů. Věřte, že si pochutnáte.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce vložte maso s kostí, omytou cibuli se slupkou, oloupané stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše v hrnci osolte a zalijte studenou vodou. Vodu přiveďte k varu a vařte na nejnižší stupeň po dobu 1 hodiny. 

2. KROK

Poznámka: Jakmile se na hladině začne tvořit pěna, sesbírejte ji. V opačném případě by byl vývar kalný.

3. KROK

Zatímco se maso vaří, oloupejte a nakrájejte mrkev, celer a petržel na drobné kousky. Poté, co maso v hrnci změkne, přidejte do vývaru zeleninu a pozvolna polévku vařte dalších 20 minut. 

4. KROK

Poznámka: Polévku byste měli nechat pouze probublávat. Vyhněte se prudkému vaření, které by vývar zakalilo.

5. KROK

Poté, co je maso uvařené, vyndejte jej z polévky a nakrájejte jej na malé kousky, které vložte zpět do vývaru. 

Tip: Polévku servírujte horkou s masem, zeleninou a petrželkou.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů