Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčatové palačinky plněné mletým masem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Rajčatové palačinky plněné mletým masem - postup přípravy

Rajčatové palačinky jsou nápaditou alternativou k tradičnímu pokrmu. Jsou plněné šťavnatým mletým masem a bylinkami, které jim dodávají jedinečnou chuť.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata dobře omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Ve větší míse je rozmixujte s vejci a mlékem a do vzniklé směsi vmíchejte kypřicí prášek do pečiva s cukrem a solí. 

2. KROK

Přidejte také olej, směs nasekané petrželky s koprem a nakonec mouku. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.

3. KROK

Z těsta odebírejte množství o velikosti naběračky, které postupně vkládejte do pánve. Každou palačinku smažte asi 30 vteřin z každé strany, dozlatova. 

Poznámka: Před každou palačinkou pánev potřete trochou oleje.

4. KROK

Po usmažení palačinek pokračujte s přípravou náplně. V pánvi s rozpáleným olejem smažte mleté maso 3–4 minuty, aby se zatáhlo. Poté k němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a pokračujte ve smažení 7–8 minut, pod pokličkou. 

5. KROK

Následně do směsi vmíchejte nadrobno nakrájenou zelenou papriku se solí, tymiánem a mletou červenou paprikou. Pokračujte ve smažení další 2–3 minuty a na závěr do směsi vmíchejte nasekanou petrželku s koprem. Poté směs ihned odstavte z tepla a začněte s plněním palačinek. 

6. KROK

Každou palačinku naplňte masovou směsí a zarolujte ji. 

Tip: Rajčatové palačinky servírujte samotné, nebo s oblíbenou omáčkou, jako je majonéza, tatarka nebo česnekový či bylinkový dip.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Lezzet Tutkunu

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů