Rajčatové palačinky plněné mletým masem - postup přípravy
Rajčatové palačinky jsou nápaditou alternativou k tradičnímu pokrmu. Jsou plněné šťavnatým mletým masem a bylinkami, které jim dodávají jedinečnou chuť.
Těsto
Náplň
Rajčata dobře omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Ve větší míse je rozmixujte s vejci a mlékem a do vzniklé směsi vmíchejte kypřicí prášek do pečiva s cukrem a solí.
Přidejte také olej, směs nasekané petrželky s koprem a nakonec mouku.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.
Z těsta odebírejte množství o velikosti naběračky, které postupně vkládejte do pánve. Každou palačinku smažte asi 30 vteřin z každé strany, dozlatova.
Poznámka: Před každou palačinkou pánev potřete trochou oleje.
Po usmažení palačinek pokračujte s přípravou náplně. V pánvi s rozpáleným olejem smažte mleté maso 3–4 minuty, aby se zatáhlo. Poté k němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a pokračujte ve smažení 7–8 minut, pod pokličkou.
Následně do směsi vmíchejte nadrobno nakrájenou zelenou papriku se solí, tymiánem a mletou červenou paprikou. Pokračujte ve smažení další 2–3 minuty a na závěr do směsi vmíchejte nasekanou petrželku s koprem. Poté směs ihned odstavte z tepla a začněte s plněním palačinek.
Každou palačinku naplňte masovou směsí a zarolujte ji.
Tip: Rajčatové palačinky servírujte samotné, nebo s oblíbenou omáčkou, jako je majonéza, tatarka nebo česnekový či bylinkový dip.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lezzet Tutkunu