Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Celerové karbanátky se sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Celerové karbanátky se sýrem - postup přípravy

Oblíbenost zeleninových karbanátků se rychle šíří po českých domácnostech a neexistuje snad zelenina, z níž by se nedaly připravit. Vyzkoušejte třeba báječné celerové karbanátky se sýrem podle osvědčeného receptu od paní Petry Pospíchalové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Celer očistěte, nakrájejte ho na čtvrtiny a mírně ho povařte v osolené vodě tak, aby stále zůstal na omak pevný. Pak jej nastrouhejte nahrubo a přidejte k němu nastrouhaný sýr. Použít můžete kterýkoliv druh, případně kombinaci vícero sýrů, kupříkladu eidam a niva.

2. KROK

Celer se sýrem smíchejte v misce, přidejte k němu vajíčko, sůl, mletý černý pepř a kmín, lahůdkové droždí a jemně nasekanou petrželku. Přisypejte trochu strouhanky a vypracujte soudržné těsto.

3. KROK

Na sporáku rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje. Z celerové směsi vytvářejte placičky o velikosti dlaně a opékejte je v pánvi na středním ohni po obou stranách několik minut dozlatova.

4. KROK

Hotové celerové karbanátky podávejte s uvařeným bramborem, anebo jen tak samotné s čerstvou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů