Domácí šlehačková bábovka

i Zdroj fotografie: Romana Staňová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
35 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí šlehačková bábovka - postup přípravy

Vynikající variantou bábovky je ta z těsta zadělávaného se šlehačkou. Recept na ni nám poskytla paní Romana Staňová, která jej zdědila po své babičce.
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. Žloutky spolu s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte smetanu ke šlehání a pak hladkou mouku s práškem do pečiva a vymíchejte těsto. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a jemně ho vmíchejte do těsta, tak aby vše zůstalo nadýchané.

2. KROK

Vymažte bábovkovou formu máslem a vysypejte moukou, pak nalijte těsto dovnitř. Vložte formu do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 35 minut. Stav upečení zkontrolujte špejlí.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 135 hlasů
Nahlásit chybu
130 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt