Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí směs adžika ve skleničkách

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 220 minut

Domácí směs adžika ve skleničkách - postup přípravy

Ze zeleniny si lze připravit vlastní kořeněnou směs adžika a zavařit ji do skleniček. V zimě ji budete mít kdykoliv po ruce k vaření a do pomazánek a bude zaručeně jen z přírodních látek.

Ingredience pro:
30 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Zralá rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kusy do hrnce. Přidejte na kusy pokrájenou červenou papriku, cibuli, oloupaná pokrájená jablka bez jádřince a nastrouhanou mrkev. Dejte hrnec se zeleninou na sporák a za častého míchání ji vařte asi 3 hodiny.

2. KROK

Pak do hrnce přidejte sůl, cukr, ocet, olej, mletý pepř a chilli koření. Prolisujte česnek a ještě 30 minut vše vařte. Pak směs rozmixujte do hladka tyčovým mixérem.

3. KROK

Směs nadávkujte do skleniček o objemu 120 mililitrů, mělo by jich být asi 30. Skleničky uzavřete čistými, sterilizovanými víčky a nechte 10 minut zavařit.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů