Domácí směs adžika ve skleničkách - postup přípravy
Ze zeleniny si lze připravit vlastní kořeněnou směs adžika a zavařit ji do skleniček. V zimě ji budete mít kdykoliv po ruce k vaření a do pomazánek a bude zaručeně jen z přírodních látek.
Ingredience
Zralá rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kusy do hrnce. Přidejte na kusy pokrájenou červenou papriku, cibuli, oloupaná pokrájená jablka bez jádřince a nastrouhanou mrkev. Dejte hrnec se zeleninou na sporák a za častého míchání ji vařte asi 3 hodiny.
Pak do hrnce přidejte sůl, cukr, ocet, olej, mletý pepř a chilli koření. Prolisujte česnek a ještě 30 minut vše vařte. Pak směs rozmixujte do hladka tyčovým mixérem.
Směs nadávkujte do skleniček o objemu 120 mililitrů, mělo by jich být asi 30. Skleničky uzavřete čistými, sterilizovanými víčky a nechte 10 minut zavařit.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch