Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařený pikantní salát ze zelených rajčat s česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zavařený pikantní salát ze zelených rajčat s česnekem - postup přípravy

Nevyhazujte nedozrálá rajčata, ale připravte si z nich zavařený pikantní salát s česnekem. Chutná výborně i samotný, ale když ho doplníte pečeným masem, bude to dokonalá kombinace.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Sklenice o velikosti 500 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.

2. KROK

Rajčata omyjte pod tekoucí vodou, odkrojte bubáky a nakrájejte je na měsíčky. Cibuli očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

3. KROK

Očistěte mrkev a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Zeleninu dejte do velké mísy a důkladně promíchejte. Oloupaný česnek  s pálivou paprikou bez semeníků rozmixujte na drobné kousky a směs přidejte do mísy.

4. KROK

Salát dochuťte cukrem, solí, mletým hořčičným semínkem a zalijte octem. Vše spolu velmi důkladně promíchejte. Přiklopte ho poklicí a nechte ho marinovat při pokojové teplotě alespoň 4 hodiny, občas ho promíchejte.

5. KROK

Na dno každé sklenice vložte bobkový list a 3 kuličky nového koření. Naplňte ji připraveným salátem, přidejte 1 lžíci oleje a 1 lžičku mletého pepře a dolijte šťávu ze salátu.

6. KROK

Do hrnce vložte utěrku a vyskládejte na ni sklenice přiklopené víčkem. Nalijte vodu do 2/3 výšky sklenic a jakmile začne vřít voda, vařte salát na nízkém plameni po dobu 25 minut.

7. KROK

Poté sklenice vyjměte z vody, pořádně utáhněte víčko, otočte je dnem vzhůru a přikryjte je dekou. Nechte je zchladnout a uložte je na chladné a temné místo.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů