Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špízy z mletého masa a listového těsta

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Špízy z mletého masa a listového těsta - postup přípravy

Máte doma mleté maso, ale nechtějí se vám dělat klasické karbanátky? Chtěli byste vyzkoušet něco nového, jednoduchého a vynikajícího, čím potěšíte a překvapíte celou svou rodinu? Pokud ano, tak jste tu správně. Máme pro vás šikovné, snadné a levné recepty z mletého masa, které potěší každého jedlíka bez ohledu na jeho věk. Potěšte svou rodinu a připravte jim zcela nové pokrmy, které si jednoduše zamilují.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nastrouhejte nebo jemně nakrájejte cibuli a přidejte ji k mletému masu. Přidejte sójovou omáčku, pepř a drcený česnek. Nechte směs v lednici po dobu 30 minut.




Poté ze směsi vytvarujte masové kuličky, vyválejte těsto (nebo kupte již hotové) a nakrájejte ho na proužky o něco širší, než je průměr masových kuliček. Těsto budete kolem kuliček omotávat, tak na to myslete předem.

Špejle na špíz namočte na několik minut do vody, poté na každou špejli napíchněte 4 kuličky a obalte je proužkem těsta. Vezměte plech a vymažte ho tenkou vrstvou oleje. Vyskládejte do něj špízy tak, aby se nedotýkaly. Vložte plech do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte po dobu 30-40 minut. Mezitím si můžete připravit salát dle vlastního uvážení, který dáte ke špízům jako zdravou a výbornou přílohu, která se k němu hodí nejlépe.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů