Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí špek v soli a česneku bez uzení

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Domácí špek v soli a česneku bez uzení - postup přípravy

Domácí špek můžete použít k přípravě hlavních chodů, ale také z něj udělat součást slavnostních mís. Příprava zabere jen pár minut a výsledek je fantastický.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Česnek nakrájejte nadrobno a smíchejte ho s natrhaným bobkovým listem a rozmělněnými kuličkami pepře. 

Tip: Kuličky snadno rozmělníte v hmoždíři. 

2. KROK

Do směsi přidejte sůl a důkladně ji zamíchejte. Směs zapracujte do špeku, který vložte do mísy a přikryjte potravinovou fólií. 

Poznámka: Pokud vám trochu směsi zbylo, pokryjte jí dno mísy.

3. KROK

Domácí špek nechte odpočívat jeden den v pokojové teplotě a na další tři dny ho vložte do lednice. Po této době ho použijte dle potřeby.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Natalia jetel recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů