Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí vepřové klobásky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí vepřové klobásky - postup přípravy

Až vyzkoušíte recept na tyto domácí vepřové klobásky, už nebudete chtít jíst jiné. S těmi kupovanými se nedají vůbec porovnat. Připravte pro svou rodinu lahůdku fenomenální, kterou lze pohostit i nečekanou návštěvu. Takovou chuťovku ocení každý.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Mleté maso ještě jednou protlačte mlýnkem spolu s vepřovým bůčkem, aby bylo šťavnatější.




Pak do něj přisypte sůl, mletý koriandr, sušený česnek, černý pepř, muškátový oříšek a dobře promíchejte.

Nyní zabalte maso do fólie a dejte chladit do lednice asi na půl hodiny.

Po půl hodině vyjměte maso z lednice a plňte jím sáčky po asi 90 gramech.

Ty dobře utěsněte a vytvořte jakési válečky, které budou po upečení klobásami.

Maso uchovávejte takto v mrazáku. Pak stačí klobásu jen rozbalit z plastového sáčku a opéct na pánvičce s rozpáleným slunečnicovým olejem. Možné je vepřové klobásky také smažit ve fritéze.

Usmažené klobásky z vepřového masa podávejte ideálně s čerstvým chlebem, plnotučnou hořčicí, strouhaným čerstvým křenem anebo s nakládanými okurkami. Hodit se bude klidně i čalamáda, kečup, nebo tatarská omáčka. Přejeme dobrou chuť.

Tip na závěr



Podobným způsobem můžete připravit například i klobásky z hovězího mletého masa, nebo toho kuřecího. Bylinky lze rovněž zvolit podle chuti. Skvělá bude i bazalka, oregano, nebo třeba pažitka a petrželka. Kromě česneku je možné do masa zakomponovat i jemně nasekanou cibuli či šalotku. Je pouze na vašich chutích a fantazii, jak si svou pochoutku připravíte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů