Domácí sýrové bulky s česnekem - postup přípravy
Domácí sýrové bulky jsou tak chutné, že je budete chtít dělat stále. Jsou ideální jako pochoutka ke svačině, ale také jako příloha k salátům, polévkám i masu.
Těsto
Náplň
Na potření
Česneková směs
Ve větší míse smíchejte mléko se sušeným droždím a cukrem. Přidejte mouku se špetkou soli a rozpuštěným máslem.
Poznámka: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.
Ingredience zamíchejte a vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
Po vykynutí těsto prohněťte a rozdělte ho na 16 stejných kousků, z nichž vytvořte bochánky. Ty přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout dalších 10 minut.
Z každého bochánku vyválejte plát o výšce 0,5 cm, který pokryjte nastrouhanou Mozzarellou. Tu následně do těsta zabalte a vytvořte bulku, kterou položte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Poznámka: Postup opakujte také u zbytku těsta.
Bulky nechte na plechu kynout ještě 30 minut, poté je potřete mlékem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut.
Poznámka: Použití mléka není nutné. Můžete ho vynechat.
Mezitím připravte česnekovou směs. Změklé máslo smíchejte s prolisovaným česnekem, cukrem, sušenou petrželkou a solí.
Poznámka: Pokud nemáte rádi sladké omáčky, cukr vynechte.
Česnekovou směsí potřete upečené bulky, které posypte nastrouhanou Mozzarellou a pokračujte v pečení dalších 10 minut.
Tip: Domácí sýrové bulky servírujte po vychladnutí – budou lépe stravitelné.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dream Cooking 드림쿠킹