Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sýrové bulky s česnekem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Domácí sýrové bulky s česnekem - postup přípravy

Domácí sýrové bulky jsou tak chutné, že je budete chtít dělat stále. Jsou ideální jako pochoutka ke svačině, ale také jako příloha k salátům, polévkám i masu.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na potření

Česneková směs

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mléko se sušeným droždím a cukrem. Přidejte mouku se špetkou soli a rozpuštěným máslem. 

Poznámka: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.

2. KROK

Ingredience zamíchejte a vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.

3. KROK

Po vykynutí těsto prohněťte a rozdělte ho na 16 stejných kousků, z nichž vytvořte bochánky. Ty přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout dalších 10 minut. 

4. KROK

Z každého bochánku vyválejte plát o výšce 0,5 cm, který pokryjte nastrouhanou Mozzarellou. Tu následně do těsta zabalte a vytvořte bulku, kterou položte na plech, pokrytý pečicím papírem. 

Poznámka: Postup opakujte také u zbytku těsta.

5. KROK

Bulky nechte na plechu kynout ještě 30 minut, poté je potřete mlékem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut. 

Poznámka: Použití mléka není nutné. Můžete ho vynechat.

6. KROK

Mezitím připravte česnekovou směs. Změklé máslo smíchejte s prolisovaným česnekem, cukrem, sušenou petrželkou a solí. 

Poznámka: Pokud nemáte rádi sladké omáčky, cukr vynechte.

7. KROK

Česnekovou směsí potřete upečené bulky, které posypte nastrouhanou Mozzarellou a pokračujte v pečení dalších 10 minut. 

Tip: Domácí sýrové bulky servírujte po vychladnutí – budou lépe stravitelné.

8. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů