Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Majonézové těsto

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Majonézové těsto - postup přípravy

Velkou výhodou následujícího receptu je, že těsto lze použít pro naprosto jakékoli pečení. Připravíte ho navíc poměrně jednoduše a pečivo z něj je velice chutné. Udělat z něj můžete různé koláče, rohlíky, pizzu a mnoho dalšího. A tohle všechno lze připravit, když znáte jediný a lety prověřený recept, který vám nyní sdělíme. Vytvořit z něj poté můžete cokoli, co jen budete chtít. Ať se rozhodnete pro cokoli, vaše rodina si zaručeně pochutná.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V první řadě dejte do misky droždí, zalijte ho vodou a promíchejte. Nechte ho nabobtnat po dobu 15 minut. Poté vložte majonézu do velké mísy, nalijte do ní namočené droždí, přidejte cukr a sůl. Vše pořádně smíchejte dohromady pomocí metličky.




Postupně, aniž byste přestali míchat, začněte přidávat také mouku. Nejprve promíchejte lžící, a až to začne být obtížné, pusťte se do hnětení těsta rukama. Těsto by mělo být měkké a pružné. Tak poznáte, že jste udělali vše správně. Hotové těsto lehce posypte moukou, přikryjte potravinářskou fólií a nechte v teple po dobu dvou hodin.


Během této doby by těsto mělo zvětšit svůj objem a bude připravené na další použití. Využít ho můžete téměř na cokoli. Je pouze na vás, jestli si připravíte domácí pizzu, nebo vynikající čerstvé pečivo na snídani.

Základ můžete využít nejrůznějšími způsoby úplně stejně, jako jiná kynutá těsta. Bude mít ovšem velice jedinečnou chuť, která všechny mile překvapí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů