Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí tvarohové tyčinky Pribináček

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí tvarohové tyčinky Pribináček - postup přípravy

Domácím tvarohovým tyčinkám nikdo neodolá, mezi tradičním vánočním cukrovím se navíc budou doslova vyjímat. Lahodné tyčinky s tvarohem a jahodami, které se rozpouštějí na jazyku, připravíte z několika málo surovin, které navíc můžete dle libosti doplňovat a obměňovat.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Tyčinky

Jahodová poleva

Čokoládová poleva

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte tvaroh s máslem pokojové teploty a moučkovým cukrem. Přidejte několik kapek vanilkové esence.

2. KROK

Tvarohovou směs řádně promíchejte pomocí tyčového mixéru. Vše řádně uhlaďte, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky nerozmíchaného másla či cukru.

3. KROK

Tvarohovou směs vložte do cukrářského sáčku se širokou špičkou. Na pečicí papír pomocí cukrářského sáčku stříkejte stejně dlouhé tyčinky.

4. KROK

Tvarohové tyčinky vložte vychladit do mrazáku. V mrazáku je nechte po dobu několika hodin, aby se následně dobře namáčely v polevách.

5. KROK

Jahody s cukrem vsypte do kastrůlku a pomocí tyčového mixéru vytvořte hladkou směs. Poté vsypte agar a vše řádně promíchejte.

6. KROK

Jahodovou směs zahřívejte při mírné teplotě. Postupně ji přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi po dobu dvou minut. Poté nechte zchladnout.

7. KROK

Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni anebo v mikrovlnné troubě. Při rozpouštění čokoládu míchejte a dbejte na to, aby v ní nezůstaly hrudky.

8. KROK

Vychlazené tvarohové tyčinky vyjměte z mrazáku a namáčejte postupně v jahodové a čokoládové polevě. Polevy nalijte do vyšších skleniček a tyčinky napichujte na nůž, aby se dobře obalovaly polevou.

9. KROK

Obalené tyčinky nechte zatuhnout v chladničce a následně je přeneste do mrazáku, aby zcela ztuhnuly. Ztuhnuté přesuňte z mrazáku do chladničky, kde je uchovávejte až do konzumace.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Yuliya Small

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů