Bramborový salát podle německého receptu

ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bramborový salát podle německého receptu - postup přípravy

Na Štědrý den nemusíte dělat jen klasický bramborový salát, ale můžete vyzkoušet jeho jinou variantu, která bude plná křehké zeleniny. Jeho chuť je skvělá a příprava velmi jednoduchá.
1. KROK

Omyjte brambory a i se slupkou je v mírně osolené vodě dejte vařit do měkka. Zelí si nakrájejte na drobné kusy. Dejte ho do mísy, mírně osolte a zpracujte rukou. Zkřehne a pustí vodu. Pak k němu nalijte olej, jablečný ocet, osolte a promíchejte.

2. KROK

Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na menší kusy a dejte je k zelí. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a dejte ji na troše oleje smažit na pánvi. Přisypejte lžičku cukru, aby zkaramelizovala, a smažte asi 5 minut. Pak ji dejte do mísy. Nakrájejte kyselé okurky na kolečka a dejte je do mísy.

3. KROK

Do šlehací nádoby nalijte olivový olej a mléko pokojové teploty. Šlehejte tyčovým mixérem, dokud směs neztuhne. Přidejte hořčici, pepř a sůl, můžete dochutit třeba trochou česneku a ještě promixujte na asi 30 sekund. Přidejte dresing k zelenině, promíchejte a můžete salát podávat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 462 hlasů
Nahlásit chybu
146 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt