Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí vanilková zmrzlina

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí vanilková zmrzlina - postup přípravy

Když vás často honí mlsná, není lepšího řešení, než mít nějakou tu dobrotu v záloze připravenou v mrazáku. Může to být třeba i tato vanilková zmrzlina, kterou jste si navíc připravili sami doma.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience (hrnek - 250 ml)

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do většího hrnce nalijte mléko a přidejte k němu cukr a kukuřičný škrob. Vše důkladně promíchejte a za stálého míchání směs vařte, dokud nezhoustne. Poté ji sundejte ze sporáku a nechejte ji vychladnout na pokojovou teplotu.

2. KROK

Nalijte směs do mixéru a přidejte k ní sušené mléko. Po důkladném rozmixování přidejte i vanilkový extrakt a naposledy směs promixujte. Nalijte ji do libovolné, uzavíratelné nádoby a dejte ji přes noc do mrazáku. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů