Domácí vanilková zmrzlina - postup přípravy
Když vás často honí mlsná, není lepšího řešení, než mít nějakou tu dobrotu v záloze připravenou v mrazáku. Může to být třeba i tato vanilková zmrzlina, kterou jste si navíc připravili sami doma.
Ingredience (hrnek - 250 ml)
Do většího hrnce nalijte mléko a přidejte k němu cukr a kukuřičný škrob. Vše důkladně promíchejte a za stálého míchání směs vařte, dokud nezhoustne. Poté ji sundejte ze sporáku a nechejte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
Nalijte směs do mixéru a přidejte k ní sušené mléko. Po důkladném rozmixování přidejte i vanilkový extrakt a naposledy směs promixujte. Nalijte ji do libovolné, uzavíratelné nádoby a dejte ji přes noc do mrazáku. Dobrou chuť!