Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý a rychlý dortový krém

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Jednoduchý a rychlý dortový krém - postup přípravy

Žádný dort se dnes neobejde bez krému. Ten zde má hned dvě funkce. Tou první je zajištění propojení jednotlivých korpusů, a funkcí druhou je samozřejmě dodání chuti a větší vláčnosti. Pokud je krém chutný a dokonalý, výrazně to pozvedne chuť a kvalitu dortu. Mnoho lidí si myslí, že krém musí být náročný na přípravu. To však není úplně pravda a v případě tohoto receptu jasně platí, že v jednoduchosti je krása.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první je třeba nalít mléko do misky, zvýšit teplotu a postupně ho přivést k varu. Mléko stačí jenom velmi krátce převařit. Potom ho nechte při pokojové teplotě pozvolna chladnout. Teprve až dosáhne pokojové teploty je připraveno k dalšímu použití. Teplota je v tomto případě velmi důležitá a tak je třeba mít na přípravu krému dostatek vyčleněného času.




Mezi tím, co mléko chladne, je možné v míse nachystat máslo, které je dalším ze základů dortového krému. Máslo nechte nejprve povolit při pokojové teplotě, potom nakrájejte na menší kousky a potom ho v míse šlehejte spolu s cukrem do požadované jemné máslové konzistence. Když jste s ní spokojeni, máte i druhý základ hotov. Určitě nikam nespěchejte a raději hleďte na to, aby byl máslový krém dokonalý.

Krok poslední už je celkem samozřejmá věc, jelikož je třeba oba základy smíchat. Do mléka nasypte vanilkový cukr, nechte ho rozpustit a potom mléko pomalu přidávejte k rozšlehanému máslu. To stále šlehejte, až se vám bude vznikat dokonalá krémová konzistence. Následně už stačí krém dát jenom tuhnout do lednice a potom ho lze použít do jakéhokoliv dortu nebo zákusku.

Je také třeba dodat, že tento základní krém se dá různými způsoby také inovovat. Dá se přidat například kakao nebo čokoláda, či další přísady, které mohou změnit jak jeho vzhled, tak i jeho chuť, s ohledem na to, v jakém dezertu se má použít.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů