Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené kotlety s rajčaty a mozzarellou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Pečené kotlety s rajčaty a mozzarellou - postup přípravy

Ať už potřebujete připravit všední nebo slavnostní oběd, s pečenými kotletami nešlápnete vedle. Jsou křehké, pokryté zeleninou, sýrem a snadné na přípravu.

Ingredience pro:
7 kusů
+ -

Základ

Na pokrytí

Marináda

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na proužky nakrájenou cibuli smíchejte s majonézou, solí a pepřem. Rajčata nakrájejte na plátky a v samostatné misce připravte směs na marinádu.

2. KROK

Jogurt smíchejte s hořčicí, kečupem a marinádou potřete na plátky nakrájenou vepřovou panenku, kterou předem ochuťte solí a pepřem.

3. KROK

Tip: Aby se plátky masa při pečení nekroutily, jejich okraje na několika místech nakrojte. Několik řezů vytvořte také na povrchu masa, z obou stran.

4. KROK

Maso vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, pokryjte ho plátky rajčat, cibulovou směsí, zakryjte ho alobalem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 50 minut. Po 30 minutách alobal z plechu sejměte.

5. KROK

Upečené maso pokryjte plátky mozzarelly a pokračujte v pečení ještě 5 minut. 

Tip: Pečené kotlety servírujte posypané nasekaným koprem. Jako příloha se k nim skvěle hodí brambory nebo například hranolky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Sprint Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů