Pečené kotlety s rajčaty a mozzarellou - postup přípravy
Ať už potřebujete připravit všední nebo slavnostní oběd, s pečenými kotletami nešlápnete vedle. Jsou křehké, pokryté zeleninou, sýrem a snadné na přípravu.
Základ
Na pokrytí
Marináda
Na posypání
Na proužky nakrájenou cibuli smíchejte s majonézou, solí a pepřem. Rajčata nakrájejte na plátky a v samostatné misce připravte směs na marinádu.
Jogurt smíchejte s hořčicí, kečupem a marinádou potřete na plátky nakrájenou vepřovou panenku, kterou předem ochuťte solí a pepřem.
Tip: Aby se plátky masa při pečení nekroutily, jejich okraje na několika místech nakrojte. Několik řezů vytvořte také na povrchu masa, z obou stran.
Maso vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, pokryjte ho plátky rajčat, cibulovou směsí, zakryjte ho alobalem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 50 minut. Po 30 minutách alobal z plechu sejměte.
Upečené maso pokryjte plátky mozzarelly a pokračujte v pečení ještě 5 minut.
Tip: Pečené kotlety servírujte posypané nasekaným koprem. Jako příloha se k nim skvěle hodí brambory nebo například hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sprint Cooking