Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort „Černý les“, který přináší chuť vanilky i třešní

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 70 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Dort „Černý les“, který přináší chuť vanilky i třešní - postup přípravy

Užijte si dokonalé spojení dvou klasických dezertů v jednom! Výsledek je vynikající a potěší celou rodinu i každou návštěvu, která k vám zavítá.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Třešňová náplň

Tvarohový krém

Čokoládová poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Troubu předehřejte na 175 stupňů. Formu o průměru 26 cm vymažte. Smíchejte mouku, kakao, sůl a moučkový cukr. Přidejte žloutky, máslo na kostky a ušlehejte mixérem. Vytvarujte kouli a pokračujte v hnětení rukama. Poté těsto rozválejte na plát o průměru asi 26 cm a opatrně vložte do vymazané formy. Vložte na 30 minut do lednice.

2. KROK

Vychladlé těsto zakryjte pečicím papírem. Navrch rozložte pečicí kuličky nebo fazole. Pečte 12-15 minut. Poté odstraňte zátěž i papír a nechte vychladnout. Na třešňovou směs rozmixujte pudink se 4 lžícemi višňové šťávy. Zbylou šťávu přiveďte k varu, stáhněte z plotny a smíchejte s pudinkem. Vraťte na oheň a vařte další minutu. Vložte do ohnivzdorné nádoby, přidejte třešně a promíchejte. Zakryjte fólií a nechte vychladnout.

3. KROK

Na tvarohovou směs vyšlehejte tvaroh, bílky, celé vejce, škrob, cukr a dužinu z vanilkového lusku. Formu dobře obalte z vnější strany fólií. Polovinu tvarohové směsi nalijte do základny. Navrch položte třešňovou náplň a rozetřete. Zakryjte zbytkem tvarohové směsi a zarovnejte. Formu na cheesecake vložte do větší formy naplněné horkou vodou tak, aby sahala asi do středu formy.

4. KROK

Takto připravený dezert pečte asi 45 minut. Poté ho vyjměte a nechte ještě 2 hodiny vychladnout na mřížce. Poté připravte čokoládovou polevu. Čokoládu nalámejte na kousky. Smetanu s kokosovým olejem přiveďte k varu. Nalijte ji na čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Polevou poté zalijte připravený dort a vložte na hodinu do lednice.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů