Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort Míša s tvarohem a kakaovou polevou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Dort Míša s tvarohem a kakaovou polevou - postup přípravy

Připravte si jednoduchý dort Míša s kakaovou polevou, který je nadýchaný, jemný a osvěžující. Jedná se o oblíbenou klasiku, která se hodí na všední i slavnostní stůl.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zakysanou smetanu, potřebnou k přípravě krému, vložte do cedníku, který umístěte na mísu. Pokračujte s přípravou těsta na korpus.

Poznámka: Díky tomuto kroku smetanu zbavíte přebytečné tekutiny.

2. KROK

Kefír smíchejte s jedlou sodou a směs nechte pár minut reagovat, dokud trochu nezhoustne. Následně přidejte klasický i vanilkový cukr, vejce, olej, a jakmile se ingredience propojí, také prosetou mouku s kakaem. 

3. KROK

Vzniklé těsto nalijte do dortového ráfku, který umístěte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

Tip: Zda je těsto hotové, otestujte pomocí špejle.

4. KROK

Upečený korpus nechte vychladnout a poté ho horizontálně nakrájejte na tři stejné části.

Poznámka: Z horní části korpusu odkrojte tenkou vrstvu, kterou rozdrobte. Budete ji potřebovat ke zdobení dezertu.

5. KROK

Pokračujte s přípravou krému. Odkapanou zakysanou smetanu rozmixujte s tvarohem, vanilkovým i klasickým cukrem. 

Poznámka: Směs mixujte několik minut, abyste se zbavili případných hrudek.

6. KROK

První část korpusu potřete trochou náplně, kterou zakryjte dalším korpusem. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience a vrstvení zakončete krémem, kterým potřete i strany dezertu. 

7. KROK

Stěny dortu pokryjte rozmixovaným korpusem a jeho povrch ozdobte polevou. Tu připravíte smícháním cukru, kakaa, mléka, másla a zahříváním těchto ingrediencí po dobu asi 3 minut.

8. KROK

Dort Míša vložte na několik hodin do lednice a po jeho ztuhnutí ho servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů