Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Konzervované papriky se sladkokyselým nálevem

Konzervované papriky se sladkokyselým nálevem - postup přípravy

Plněné papriky masem s rýží je klasický recept v české kuchyni. V letní sezóně paprik bývá hodně, ale co s nimi? Ideální způsob, jak na velké množství paprik je ten, že je zavaříte a můžete je konzumovat i v zimě. Na zavařování se hodí spíše masitější papriky. 

Ingredience pro:
1 porce

Na zavařování:

Na nálev:

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Papriky si očistěte od stopky a semínek, pořádně je propláchněte. V kastrolu je vařte ponořené ve vodě 15 minut. Papriky hezky změknou a do sklenic se budou vkládat snáz.




Z vyvařené vody od paprik si udělejte nálev. Do vody přidejte sůl, cukr, ocet a bobkový list. Vodu přiveďte k varu a vařte 10 minut. 

Připravte si sklenice, do kterých chcete zavářku dát, stačí klasické od kyselých okurek. 

K čemu se konzervované papriky hodí?

Můžete si je udělat jako známé papriky plněné masem s rýží a nebo se skvěle hodí ke grilovanému kuřecímu masu nebo šťavnatému steaku. Vhodné jsou i jako chuťovka k obložené míse.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů