Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémový a vláčný dezert s jogurtovou náplní

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Krémový a vláčný dezert s jogurtovou náplní - postup přípravy

Jemnost, vláčnost a krémovitost. Přesně tato slova vystihují tento zajímavý dezert s jogurtovou náplní. Příprava není žádná věda a postačí k ní běžné ingredience, které lze pořídit v každém obchodě.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Mouku prosejte a smíchejte se solí, práškem do pečiva a také moučkovým cukrem. Nasypte do mísy a do jejího středu přidejte nakrájené kostky povoleného másla a také prášek do pečiva. Začněte se zpracováním základu těsta. K němu později přidejte také vaječné žloutky a pokračujte v hnětení. Těsto by mělo být máslové, pevné a nelepivé konzistence. Těsto rozdělte na čtyři části, jednu čtvrtinu zabalte do folie a vložte do mrazáku. Zbytek těsta nechte při pokojové teplotě odpočívat.

2. KROK

Přípravu krému začněte smícháním smetany a jogurtu. Mixujte a postupně přisypávejte vanilkový cukr a dále také škrob. Dochuťte vanilkovou esencí a nechte odpočívat. Mezi tím vyšlehejte vaječné bílky se solí, aby vznikl nadýchaný, a tuhý sníh. Ten zapracovávejte do základu a vytvořte dokonalý krém.

3. KROK

Plech vyložte pečicím papírem, abyste zabránili připalování těsta při pečení. Těsto vyválejte na požadovaný rozměr plechu a vložte ho na dno, na pečicí papír. Na těsto vyskládejte kousky ovoce. Může se jednat o čerstvé, ale i komponované – v takovém případě bez nálevu. Na ovoce rozetřete veškerý připravený krém. Rovnoměrně tak, aby pokrýval celou vrstvu těsta.

4. KROK

Na závěr vyndejte z mrazáku zbývající těsto. Vezměte struhadlo a na jeho hrubé části těsto strouhejte nad plechem. Těmito nastrouhanými částmi rovnoměrně pokryjte vrstvu krému. V tuto chvíli je dezert připraven k pečení. Vložte ho do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte po dobu zhruba 40 minut. Po vyjmutí nechte chladnout, potom nakrájejte a servírujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů