Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémový cheesecake s tvarohem a vanilkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 62 minut

Krémový cheesecake s tvarohem a vanilkou - postup přípravy

Inspirujte se rychlým receptem na krémový cheesecake, který je plný výživného tvarohu a voňavé vanilky. Dezert ocení všichni milovníci jednoduchého pečení.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou korpusu. Mouku smíchejte s cukrem, studeným máslem a vejcem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, kterým pokryjte dno dortového ráfku, včetně jeho stran. Těsto propíchejte vidličkou a pokračujte s přípravou krému. 

3. KROK

Jogurt vyšlehejte s tvarohem, vejci, moučkovým cukrem a vanilkovým pudinkem v prášku. Do směsi přidejte vanilkový extrakt a důkladně ji zamíchejte.

Poznámka: Extrakt můžete nahradit vanilkovým cukrem. 

4. KROK

Nakonec do krému vijte rozpuštěné máslo, a jakmile se ingredience propojí, krémem pokryjte těsto v dortovém ráfku. 

Poznámka: Máslo rozpustíte v mikrovlnce za 2 minuty. Během rozpouštění ho promíchejte.

5. KROK

Krémový cheesecake pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 60 minut. Po vychladnutí dezert servírujte nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kirschnenko Kanal

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů