Krémový cheesecake s tvarohem a vanilkou - postup přípravy
Inspirujte se rychlým receptem na krémový cheesecake, který je plný výživného tvarohu a voňavé vanilky. Dezert ocení všichni milovníci jednoduchého pečení.
Korpus
Krém
Na posypání
Začněte s přípravou korpusu. Mouku smíchejte s cukrem, studeným máslem a vejcem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Z ingrediencí vytvořte těsto, kterým pokryjte dno dortového ráfku, včetně jeho stran. Těsto propíchejte vidličkou a pokračujte s přípravou krému.
Jogurt vyšlehejte s tvarohem, vejci, moučkovým cukrem a vanilkovým pudinkem v prášku. Do směsi přidejte vanilkový extrakt a důkladně ji zamíchejte.
Poznámka: Extrakt můžete nahradit vanilkovým cukrem.
Nakonec do krému vijte rozpuštěné máslo, a jakmile se ingredience propojí, krémem pokryjte těsto v dortovém ráfku.
Poznámka: Máslo rozpustíte v mikrovlnce za 2 minuty. Během rozpouštění ho promíchejte.
Krémový cheesecake pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 60 minut. Po vychladnutí dezert servírujte nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kirschnenko Kanal