Dort s jahodovou pěnou a čokoládou - postup přípravy
Dort s jahodovou pěnou připravíte rychle a nemusíte ho péct. K jeho přípravě vám postačí jen 5 ingrediencí. Postup je tak jednoduchý, že ho zvládnou i začátečníci.
Ingredience
Ve vodě rozmíchejte želatinu v prášku a nechte ji bobtnat. V robotu zatím rozmixujte sušenky na jemný prášek a následně je smíchejte s rozpuštěným máslem. Směsí vyplňte dortovou formu a její povrch uhlaďte pomocí lžičky.
Polovinu množství želatiny vlijte do mísy od robota, kde ji smíchejte se smetanovým sýrem. Tekutinu následně vlijte na těsto v dortové formě, kterou poté vložte na 1 hodinu do lednice.
Po této době dort s jahodovou pěnou polijte zbylým množstvím želatiny a dezert vložte na další hodinu do lednice, aby želatina pořádně ztuhla.
Zatímco dezert ztuhne, rozpusťte čokoládu a naplňte jí cukrářský sáček, pomocí něhož dezert ozdobte tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Tip: Čokoládu můžete rozpustit nejen ve vodní lázni, ale také jednoduše v mikrovlnné troubě. Potrvá to přibližně dvě minuty.
Poznámka: Povrch dortu ozdobte čerstvými jahodami a podávejte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jennifer Salas Postres
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.