Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Halušky s pečeným zelím a uzeným masem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Halušky s pečeným zelím a uzeným masem - postup přípravy

Pokud jste milovníkem slovenské kuchyně, avšak nemáte rádi brynzu, vyzkoušejte recept od paní Andy Březinové. Ta bramborové halušky pro změnu doplnila pečeným zelím, křupavou slaninou a uzeným masem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Zelí omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte ho na menší kousky. Vložte ho do pekáče, pokapejte olejem a dochuťte solí a drceným kmínem. Zelí pečte při teplotě 180 °C do změknutí.

2. KROK

Cibuli očistěte a spolu se slaninou a uzeným masem nakrájejte na menší kousky. Do pánve nalijte olej a orestujte cibuli, dokud nebude mít krásnou zlatavou barvu. Poté přidejte slaninu a nechte ji vyškvařit. Přidejte uzené maso a krátce ho osmažte.

3. KROK

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, mouku, sůl a vše důkladně rozmíchejte. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a přes haluškovník vytvořte halušky. Nechte je vařit a poté sceďte.

4. KROK

Hotové halušky smíchejte s upečeným zelím a směsí cibule, slaniny a uzeného masa. Vše spolu důkladně promíchejte, dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů