Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové loďky se zelím a bramborovou kaší

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Masové loďky se zelím a bramborovou kaší - postup přípravy

Recept je to vcelku netradiční a jistě vám zabere nějaký čas, ale jako oběd na sobotní nebo nedělní oběd je jednoduše geniální. Najdete v něm vše, co máte jistě rádi. A přitom se jedná o zcela nové pojetí jednotlivých surovin. Neváhejte a připravte tyto jedinečné "loďky" pro celou rodinu!

Ingredience pro:
10 porcí

Maso

Bramborová kaše

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejdříve připravte maso. Vložte mleté maso, nadrobno nakrájené zelí, nastrouhaný nebo jemně nasekaný česnek, nakrájenou cibuli a nadrobno nasekanou petrželku do hluboké mísy. Přidejte mouku, sůl, mletý černý pepř, mletý kmín, sušený tymián a papriku podle chuti.




Získanou směs dobře promíchejte. Přidejte vejce a znovu promíchejte. Z této směsi udělejte oválné masové kuličky, a to poměrně velké.

Dejte je na naolejovaný plech a nechte mezi nimi mezery. Prohlubte jejich střed a dejte jim tvar malých loděk.

Pečte je po dobu 30-35 minut v předehřáté troubě na 220°C.

Poté připravte bramborovou kaši. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte. Přidejte sýr nastrouhaný přes velké struhadlo, mléko, sůl, mleté nové koření a mátu dle chuti.

Vše dobře promíchejte. Vytvarujte velké oválné kuličky a položte je na masové loďky.

Nakonec smíchejte rajčatovou pastu s horkou vodou a nalijte ji na povrch a kolem loděk.

Poté je posypte nastrouhaným čedarem.

Vraťte loďky do trouby a pečte dalších 30 minut na 220°C.

Podávejte je s velkým nadšením celé rodině a přidat k nim můžete nakrájenou zeleninu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů