Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekaná svíčková z vepřového masa

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Sekaná svíčková z vepřového masa - postup přípravy

Pokud máte rádi klasickou svíčkovou a zároveň také rádi inovujete, připravte si ji tentokrát trochu jinak. Zkombinujte sekanou se svíčkovou omáčkou podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou a překvapte svou rodinu a případné hosty originálním pokrmem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Maso

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy s mletým masem vsypte majoránku, kmín, pepř, koření na mletá masa, sůl, vejce, prolisované stroužky česneku a nadrobno nakrájenou cibuli. Do mísy přisypte strouhanku a všechny ingredience důkladně promíchejte, aby se propojily.

2. KROK

Nyní si připravte omáčku. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte cukr a nechte jej zkaramelizovat – potrvá to 3 minuty. Po této době do pánve přidejte mraženou zeleninu a vše zamíchejte. 

Poznámka: Před přidáním zeleniny by měla cibule získat hnědou barvu.

3. KROK

Zeleninu smažte přibližně 5–10 minut. Zatímco se zelenina smaží, z masa vytvořte váleček, který vložte do vymazaného pekáče a osmaženou zeleninu kolem masa do pekáče rovnoměrně rozprostřete. 

4. KROK

Nyní citron oloupejte a nakrájejte jej na kolečka. Poté kolečka vložte do zeleninové směsi a přidejte do ní také tymián, bobkový list, černý pepř a nové koření. Na závěr do pekáče vlijte 200 ml vody.

Poznámka: Na podlití můžete místo vody použít vývar.

5. KROK

Připravený pokrm pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 75 minut. Po upečení vyndejte ze zeleninové směsi koření a sekanou. Zeleninu přelijte do hrnce a rozmixujte ji pomocí ponorného mixéru. 

6. KROK

Do omáčky vlijte smetanu, promíchejte ji, prohřejte a můžete podávat.

Poznámka: Aby byla omáčka ještě jemnější, můžete ji propasírovat a dle potřeby dochutit.

7. KROK

Sekanou podávejte nakrájenou na kousky společně s omáčkou a knedlíkem. 

Tip: Pokrm můžete podávat s trochou šlehačky, brusinkami a kolečkem citronu.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů