Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené cuketové lodičky s tvarohovou náplní a sýrem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečené cuketové lodičky s tvarohovou náplní a sýrem - postup přípravy

Pokud očekáváte hosty, kteří jsou vegetariány, můžete je potěšit skvělou cuketovou chuťovkou! „Lodičky“ plněné tvarohovou směsí a sýrem ovšem nadchnou i masožravce. Přípravu zvládnete levou zadní během pár minut.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si cukety omyjete, odstraníte jejich konce a přepůlíte je podélně.




Následně pomocí lžíce vydlabejte dužinu a pusťte se do přípravy tvarohové náplně.

V míse si smíchejte měkký tvaroh spolu s vejcem, jemně nasekaným koprem, prolisovanými stroužky česneku, solí a případně pepřem.

Nyní si vyskládejte vydlabané cuketové „lodičky“ na plech s pečicím papírem, vnitřek osolte a opepřete dle chuti a plňte tvarohovou směsí.

Na povrch ještě naneste malé množství zakysané smetany, posypejte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem a dejte péct do trouby na cca 25 až 30 minut při teplotě 180 °C.

Upečené cuketové „lodičky“ vyjměte z trouby a ihned podávejte (nejlepší jsou teplé). Hodit se bude pokrm jak k lehčí večeři, tak jako předkrm pro hosty.

Jako nápoj se k pečeným cuketám s tvarohem hodí třeba bílé suché víno.

Přejeme vám dobrou chuť.

Pokud se bez masa v pokrmech neobejdete, můžete samozřejmě do tvarohu nějakou tu uzeninu zakomponovat. Hodit se bude třeba strouhaná či jemně nasekaná šunka, slanina, uzené maso, klobáska a podobně. Kopr je pak možné nahradit jakoukoliv jinou čerstvou bylinkou (petržel, pažitka, koriandr).

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů