Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Znojemská s hovězím a houskovým knedlíkem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 129 minut

Znojemská s hovězím a houskovým knedlíkem - postup přípravy

Znojemská s hovězím masem podle Youtube kanálu Recepty bez brepty je poctivý pokrm plný zajímavých chutí. Pokrm obsahuje okurky, které mu dodávají originální chuť.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Do omáčky

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hovězího masa udělejte nožem několik otvorů a maso prošpikujte kousky špeku. Trochu špeku si nechte bokem na další použití.

Tip: Aby se vám se špekem lépe pracovalo, vložte jej aspoň na 30 minut do mrazáku.

2. KROK

Maso osolte a opepřete z obou stran a na rozpuštěném sádle ho smažte z každé strany přibližně 3 minuty. Poté maso vyndejte z hrnce a na výpeku smažte 4 minuty nahrubo nakrájenou cibuli, do hněda. 

3. KROK

Následně k ní přilijte 200 ml vody a směs vařte přibližně 10 minut, dokud se voda nevyvaří. Do cibule poté vmíchejte hořčici, trochu láku z okurek a vše zalijte litrem vody, do které ponořte osmažené maso. 

Poznámka: Pod pokličkou duste maso na mírném ohni 1,5 hodiny.

4. KROK

Na pánvi restujte 4 minuty špek a následně ho zaprašte hladkou moukou. Vše zamíchejte a přidejte nakrájené okurky. Vše zalijte vodou a vařte 15 minut. 

5. KROK

Jakmile je maso hotové, vyjměte ho z hrnce a omáčku rozmixujte nebo propasírujte. Do omáčky poté vmíchejte okurkovou směs, vše ochuťte solí, černým pepřem a vařte dalších 5 minut. 

6. KROK

Poznámka: Znojemskou s hovězím podávejte s houskovým knedlíkem. Místo knedlíku můžete pokrm servírovat s rýží.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů