Dvoubarevná roláda s dvěma druhy krémů - postup přípravy
Rolády jsou vděčným dezertem. Na přípravu nejsou nijak složité a při servírování oslní tím, jak vypadají. Tato zaujme křehkostí, vůní, ale i obsahem dvou druhů krémů. Stačí ji ochutnat a doslova se jenom rozplyne na jazyku. Už to je důvod ji vyzkoušet.
Ingredience
Základem přípravy je těsto. Jako první je nezbytné vyšlehat vaječné bílky až do podoby pevného a tuhého sněhu. V tu chvíli se do nich vmíchá také cukr, ale i rozšlehané žloutky. Pro zajištění správné konzistence je třeba přidat také olej. Vše se míchá až do chvíle, dokud nevznikne dokonale vláčné a jednotné těsto. Do něho se následně vmíchá také čokoládový pudink.
Těsto se nalije na plech, který je pokrytý pečicím papírem, popřípadě je vymazaný máslem. To zabrání případnému připalování. Těsto se na plechu rozetře do stran tak, aby bylo všude stejně vysoké a mělo správný obdélníkový tvar, kopírující samotný plech. Ten poté zamíří do trouby rozehřáté na 200 stupňů Celsia. Doba pečení těstě je přibližně 20 minut. Kontrola proběhne klasicky špejlí.
Po dobu pečení přichází doba na přípravu vanilkového krému. V samostatné nádobě začněte nalitím smetany, do které se následně přidá také mléko a také vanilkový pudink. Vše se dobře rozmíchá a následně zahřívá. Buď přímo na sporáku, nebo v mikrovlnné troubě. Cílem je docílit jemného a vláčného vanilkového krému.
Finalizace rolády je snadná. Na upečené a již chladné těsto se začne nanášet vanilkový krém v rovnoměrné vrstvě. Poté se roláda opatrně zabalí. Na závěr se polije čokoládovou polevou. Ta se vytvoří rozpuštěním hořké čokolády a másla. Případně ji lze zjemnit také smetanou nebo mlékem. Po polití se roláda nechá chladnout. Následně je připravena ke krájení a samozřejmě i servírování.