Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kefírový chléb s křupavou kůrkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Domácí kefírový chléb s křupavou kůrkou - postup přípravy

Máte-li rádi domácí pečivo, máme pro vás skvělý tip na recept, který vám pomůže připravit ten nejlepší domácí kefírový chléb. Postup přípravy je jednoduchý, nebudete potřebovat droždí a zvládnou jej i úplní začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku prosejte do mísy a smíchejte ji s jedlou sodou a solí. Do vzniklé suché směsi nalijte kefír a vytvořte těsto. 

Poznámka: Mouku je dobré prosít proto, aby v těstu nevznikly nežádoucí hrudky.

2. KROK

Z těsta následně, pomocí rukou, vytvarujte bochník.

Tip: Je-li těsto moc lepivé, přidejte trochu mouky. Pokud je naopak příliš suché, přidejte trochu víc vody.

3. KROK

Bochník položte na vymazaný plech a pečte jej v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 45 minut. 

Tip: Pokud nechcete plech vymazávat, můžete jej vyložit pečicím papírem, díky kterému se vám těsto k plechu nepřilepí.

4. KROK

Upečený chléb vyndejte z trouby a před podáváním jej nechte vychladnout.

Poznámka: Čerstvě upečenému, ještě teplému, pečivu se vyhýbejte, jelikož po jeho požití často dochází k nadýmání a bolestem břicha.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů