Nepečené oplatkové tyčinky v čokoládě - postup přípravy
Připravte si nepečené oplatkové tyčinky v čokoládě, které jsou mírně křupavé a jsou dokonalou sladkostí pro vánoční mlsání. Výhodou je snadná a rychlá příprava.
Těsto
Na tvarování
Poleva
Do pánve nalijte vodu, přiveďte ji k varu a ponořte do ní oplatky, které vařte 2 minuty. Jakmile oplatky změknou, z pánve je vyjměte.
Oplatky smíchejte s tvarohem, klasickým a vanilkovým cukrem. Směs rozmixujte pomocí tyčového mixéru a poté z ní odebírejte kousky o velikosti lžičky. Z každého kousku vytvarujte váleček, který odložte na plech.
Tip: Těsto se vám bude lépe tvarovat s pomocí trochy oleje.
Válečky vložte na 30 minut do lednice a mezitím připravte polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu smíchanou s rostlinným olejem a vychlazené válečky v ní obalte. Cukroví odkládejte na chladící mřížku a vložte ho na 20 minut do lednice.
Oplatkové tyčinky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém, suchém a chladném místě. Díky tomu vydrží dlouho čerstvé.
Tip: Servírovat je můžete v ozdobných papírových košíčcích, které jim dodají slavnostnější vzhled. Skvěle chutnají s šálkem kávy nebo čaje.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Enfes Yemek Tarifleri