Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené oplatkové tyčinky v čokoládě

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Nepečené oplatkové tyčinky v čokoládě - postup přípravy

Připravte si nepečené oplatkové tyčinky v čokoládě, které jsou mírně křupavé a jsou dokonalou sladkostí pro vánoční mlsání. Výhodou je snadná a rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na tvarování

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do pánve nalijte vodu, přiveďte ji k varu a ponořte do ní oplatky, které vařte 2 minuty. Jakmile oplatky změknou, z pánve je vyjměte. 

2. KROK

Oplatky smíchejte s tvarohem, klasickým a vanilkovým cukrem. Směs rozmixujte pomocí tyčového mixéru a poté z ní odebírejte kousky o velikosti lžičky. Z každého kousku vytvarujte váleček, který odložte na plech. 

Tip: Těsto se vám bude lépe tvarovat s pomocí trochy oleje.

3. KROK

Válečky vložte na 30 minut do lednice a mezitím připravte polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu smíchanou s rostlinným olejem a vychlazené válečky v ní obalte. Cukroví odkládejte na chladící mřížku a vložte ho na 20 minut do lednice. 

4. KROK

Oplatkové tyčinky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém, suchém a chladném místě. Díky tomu vydrží dlouho čerstvé.

5. KROK

Tip: Servírovat je můžete v ozdobných papírových košíčcích, které jim dodají slavnostnější vzhled. Skvěle chutnají s šálkem kávy nebo čaje.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Enfes Yemek Tarifleri

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů