Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevný hrnkový kefírový koláč

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Dvoubarevný hrnkový kefírový koláč - postup přípravy

Upečte své rodině snadný dvoubarevný hrnkový kefírový koláč, který budete mít hotový během chvíle. Doplnit ho můžete ovocným rozvarem, karamelovou či vanilkovou omáčkou.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte krupici, cukr a lehce je smíchejte. Poté k nim přilijte kefír a pečlivě ho vmíchejte. Směs nechte nabobtnat po dobu 20 minut.

2. KROK

Do mísy přidejte olej, hladkou mouku a kypřicí prášek do pečiva. Vše pečlivě promíchejte a poté odlijte polovinu těsta do jiné mísy.

3. KROK

Do jedné poloviny těsta vmíchejte 2 lžíce hladké mouky a do druhé poloviny vmíchejte kakao. Poté formu o průměru 20 cm vymažte olejem.

4. KROK

Do středu formy začněte postupně přidávat po 2 lžících těsto bílé a poté hnědé. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek těsta.

5. KROK

Špejli zapíchněte do středu těsta a tahem ke kraji formy vytvořte okrasný vzor. Poté formu přendejte do předehřáté trouby.

6. KROK

Koláč pečte při teplotě 180 °C po dobu 35 minut. Poté ho vyjměte z trouby a nechte ho zcela vychladnout. Servírovat ho můžete samotný, s ovocným rozvarem, karamelovou či vanilkovou omáčkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: schnelle gerichte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů